2013-06-26 19:42 #0 av: Exoticas

Det finns massor med tillbehör till vagnen och vissa är onödigare än andra, därför har jag skrivit denna artikel med de tre sommar tillbehör jag tycker är smart och nödvändigt att utrusta sin vagn med inför sommaren.

Mugghållare:

När det är riktigt varmt så är det super att ha en mugghållare fäst på ditt chassi, då har du alltid vattnet nära tillhands. (Har du ett lite äldre barn är det också bra att fästa en mugg hållare på bygeln så att barnet även har vatten nära till hands!)

Har man vattnet nära tillhands är det lättare att komma ihåg att dricka vatten när det är varmt och då mår självklart kroppen bättre.


T.ex. Biltema & Clasohlsson har universal mugg hållare som passar många vagnar, vissa vagn märken säljer sina egna mugg hållare men jag tycker att det fungerar lika bra med universal mugghållare!


Insektsnät:

Ett insektsnät/myggnät är super under sommar kvällarna, vissa nät har även inbyggt uv skydd vilket gör att du även kan skydda ditt barn mot farliga uv strålar under soliga sommar dagar och mygg på kvällarna!


Även här finner du universalmodeller som passar många vagnar, men om du vill ha ett som sitter riktigt bra så vänder du dig bara till en barnvagns återförsäljare och ser efter vad som rekommenderas till just din vagn.


Extra solskydd:

Vissa vagnar har kortare suffletter som gör att barnet får solen i ansiktet trots att suffletten är helt nerdragen, då har man en del solskydd att välja mellan.

Solkeps: En mindre sufflett som du fäster på vagnens sufflett för att förlänga den.

Parasoll: Ett parasoll tycker jag passar bäst till äldre barn i sitt vagn, fördelen med ett parasoll är att du lätt kan vinkla det för att skydda ditt barn mot solen. Parasollet fäster du enkelt på ditt barnvagns chassi.

Barnvagnsdrapperi: Ett drapperi som du enkelt fäster på vagnens sufflett och lätt kan dra åt sidan vid behov. Ett måste ha om du brukar hänga filtar för vagnen.


Det finns många privatpersoner som syr barnvagns drapperier och solkepsar, dessa tycker jag personligen är snyggast och blir mer personligt. (Eftersom att det finns många mönster och inte är massproducerat) Annars kan du hitta det hos barnvagns återförsäljare.

Parasoll kan du hitta på t.ex barnenshus eller hos en barnvagns återförsäljare, det finns en del färger och modeller att välja på.