2013-10-14 09:53 #0 av: Exoticas

Fleece, lammskinn, dun eller bumulls fodrad åkpåse? här har vi deras för och nackdelar! Det kan vara svårt att veta vilken som är bäst men lammskinnet fungerar i alla väder!

Fleece
Håller värmen jätte bra, kan lätt bli lite för varmt men har du en tunnare fleece åkpåse så blir det relativt lätt att reglera värmen i vagnen. Fleece är även väldigt mysigt för barnet och funkar från sen höst till sen vinter. Väljer du att köpa fleece så kom ihåg att köpa en åkpåse med vattentät utsida och fleec på insidan!

Fårfäll
Reglerar temperaturen efter vädret. En fårfäll eller ett lammskinn är precis lika praktiskt under sommar halvåret som vinterhalvåret. Finns både naturliga fällar och de behandlade fällarna som lyser vitt.
Köper du en billig fäll så är den troligast inte äkta och har inte effekten som en riktig får eller lamm fäll har utan är den av syntet blir det inte lika varmt och det kan inte användas på sommaren.
Det finns åkpåsar som är fodrade med fårskinn, då blir barnet helt omslutet av fårskinnet och håller sig varmt hela vintern!

Bomullsfodrat
För barn som rör sig räcker det med bomullsfodrat men det gör det inte till ett stilla sittande barn. Då är det viktigt att ha kläder lager på lager för att reglera värme nhos barnet under hela utevistelsen.

Dun
En riktigt mysig stor åkpåse är fylld med dun, den håller värmen hela vintern men kan bli för varm redan innan snön har smält helt då kan man istället gå över till en fleecefodrad.