Tips

Kyl din bebis i vagnen!

2014-07-27 00:05 #0 av: Exoticas

Många ställer mig frågan om hur jag kylde min dotter i vagnen i September förra året, det var då 30 grader ute och nu är temperaturen högre än så i många delar av landet. Här kommer några små tips på hur jag lyckades att hålla min dotter sval i hettan!

  1. Jag fyllde en 1,5l petflaska med vatten och stoppade i frysen, denna la jag i nedre delen av liggdelen under en filt. Min dotter var bara 45cm lång så hon var inte i närheten av att komma i kontakt med flaskan.
  2. blöt en handduk och stoppa i kylen, denna handduk placerar du under en tunnare filt i vagnen. Dock måste man byta den ganska ofta.
  3. Det finns minifläktar att köpa lite överallt för en tia, när det är riktigt hett och kvavt kan du fästa en sån på vagnen med hjälp av ståltråd så att bebisen får in lite kallare luft i vagnen.
  4. Det viktigaste av allt är väl att inte täcka för öppningen på vagnen med en filt, köp istället ett parasoll som solskydd. Det är livsfarligt att hänga någonting för öppningen men många har missat detta så se till att informera dina vänner och bekanta som hänger någonting för sufflettens öppning, berätta att det är farligt att man riskerar att kväva sitt barn genom att släppa in för lite syre.
  5. Inga kläder, se till att inte ha kläder på barnet. Det räcker gott och väl med bara blöja i denna hetta. eller en riktigt tunn bomulls body som tar bort svetten från barnets hud men som inte gör det varmare.
  6. Se till att vagnen står i skuggan när ni står stilla, fikar eller bara sitter ner för en paus. Försök att gå i skuggan så mycket du kan under promenaderna.

Det sista tipset hör inte alls till vagnar men är väldigt viktigt, AMMA. Amma så mycket du kan och så ofta du kan. Barnen behöver oftast inget vatten utan det räcker med bröstmjölk.

/Josefin

www.Tejasmamma.se - Teja 2/9 2013 - Försöker med Syskon 

Anmäl
2014-08-07 19:19 #1 av: RoxannaS

Bra tips!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.